publicerad

STHLM DANS tredje festival är på gång!

Välkommen till den tredje upplagan av STHLM DANS som äger rum i Stockholm, Botkyrka och Haninge 2-12 maj!

Vi bjuder in dig att uppleva, protestera och dansa. Tillsammans.

I en tid präglad av nedskärningar inom kulturen och ökad osäkerhet inom det fria dansfältet, erbjuder STHLM DANS ett program för en bred publik. Festivalen syftar till att erbjuda en plattform för danskonstnärer att interagera med nya målgrupper, att upprätthålla utvecklingen av vår konstnärliga sfär och att dela dansens konst inom och bortom teaterväggarna, på offentliga platser, museer och andra miljöer.

I år har fokus lagts på den dansande kroppen som en protesterande kropp, med flera föreställningar som demonstrerar för dans i offentligheten där publiken bjuds in att delta – men också genom att presentera dansstilar födda ur motstånd, som till exempel krump. Transformation som tema finns i kärnan av det konstnärliga programmet – med föreställningar som utforskar formförändringar och mutationer och som utmanar dominerande narrativ genom alternativa framtida scenarier. Som vanligt sätter STHLM DANS ett fokus på ”det offentliga”, genom att erbjuda flera föreställningar gratis utomhus och genom att presentera verk som utforskar det ständigt skiftande förhållandet mellan det offentliga och det privata.

Vi är stolta över att presentera ett rikt program för alla åldrar, med föreställningar, workshops, samtal, fester och dansfilmer runt om i Stockholm, Botkyrka och Haninge. Slutligen lanserar vi en Audience Club, som kommer att vara öppen för alla som vill fördjupa sig i programmet, träffa koreografer, delta i workshops och träffa andra nyfikna för att förstå vad dans handlar om. Som en del av festivalens Audience Club kommer du att ha tillgång till hela festivalprogrammet samt till några exklusiva föreläsningar. Tack till alla konstnärer, partners och finansiärer för att ha möjliggjort årets festival!

Årets festivaltrailer är skapad av Enya Belak. Soundtrack: Siren Dance av Lillian Steiner. Komposition: Marco Cher-Gibard.

Bild: Pop Up av Hooman Sharifi/Cullberg

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

fler artiklar