När

Info

Var

Medelgympa
Kollektivt rus i gemensamt gympapass.

Medelgympa är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. Medelgympa är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe.

Medelgympa är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Publiken är med och rör på sig, guidad av en gympaledare och av instruktioner i hörlurar. Kom i träningskläder! Medelgympa passar personer från ca 13 år och uppåt och genomförs på svenska och engelska.

Medelgympa är resultatet av ett utforskande av gympa som kroppslig praktik och samhälleligt fenomen. Vi har intresserat oss för den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. Medelgympa är vår hyllning till gympan, för att vi älskar den.

Midsommargården ligger vid t-banestation Telefonplan.

——————————————————

Produktion: Johanssons pelargoner och dans
Samarbetspart: Dansistan/Cirkusistan
Koncept, manus och koreografi: Anna Haglund, Annica Styrke, Ellen Söderhult & Karin Wiklund
Ljuddesign: Anna Haglund
Scenografi och kostym: Tove Dreiman
Performer: Ellen Söderhult
Med stöd av: Kulturrådet, Region Stockholm, Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Skellefteå kommun, Sala kommun, Gula villan, Danscentrum Stockholm och Huddinge kommun

——————————————————

Dela

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

andra föreställningar

RSVP

Medelgympa

Söndag 14 maj kl. 13

Fill out the form below to RSVP for the workshop