När

Info

Var

Sylph
ASMR, exorcism och det ockulta i Halla Ólafsdóttirs dansverk med Cullberg.

I sitt första verk för Cullberg utgår Halla Ólafsdóttir från den mytologiska varelsen sylfiden, en luftande och eteriskt skogsväsen med kraft att förvandla sig. Grövre, råare, längre och starkare än människor har sylfiderna en röst och en gigantisk kropp. De vandrar ut och in ur en mystisk värld, dansande, viskande, prasslande, knackande och tuggande som varelser eller djur i en skog. En ”hatkärlek” till den klassiska baletten och en mix av fin- och fulkultur får styra i denna föreställning som har skapats i samarbete med kompositören Shida Shahabi, scenografen och ljusdesignern Chrisander Brun och kostymören Hanna Kisch.

Föreställningen på Dansens Hus blir verkets urpremiär och följs av en fest i Elverkets foajé. DJ:s är  SLICE ME NICE. Förvänta dig synth, italo disco och annat 80-tal!
—————————————-
Dansare: Anna Fitoussi, Cecilia Wretemark-Hauck, Eleanor Campbell, Eliott Marmouset, Heather Birley, Johanna Tengan, Katie Jacobson, Mohamed Y. Shika, Noam Segal, Unn Faleide, Vincent Van der Plas
Koreografi: Halla Ólafsdóttir
Musik: Shida Shahabi
Scenografi och ljusdesign: Chrisander Brun
Kostym: Hanna Kisch
Mask: Johanna Larsson
Repetitionsledare: Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Patricia Vazquez-Iruretagoyena
Föreställningsbilder: Märta Thisner
Foto artwork: Nina Andersson
Art director: Martin Falck
—————————————
Halla Ólafsdóttir är koreograf och dansare. Hon arbetar kollektivt i olika konstellationer med en ambition att utvidga begreppen koreografi och dans. En stor del av hennes praktik utgår från igenkännbart material från konst och populärkultur. Tillsammans med Amanda Apetrea har hon turnerat föreställningarna DEAD (2017), Beauty and the Beast (som vann priset Prix Jardin d’Europe Awards at ImpulsTanz 2013) och i år med föreställningen Sälkvinnorna (2023). Halla är del av kollektivet Samlingen, ett koreografiskt projekt där ett gemensamt intresse för koreografi och feminism flätas samman med dansens historia. Projektet ändras från plats till plats och är nu aktuellt med Den Svenska Baletten 2020-2025. Halla experimenterar gärna med olika format i sitt arbete och hämtar inspiration från andra konstformer. Hon spelade huvudrollen i filmen Under Influence och är aktuell i filmprojekten FLY av Sidney Leoni och A Sweetness From Nowhere av Ester Martin Bergsmark. Halla och koreografen Eliisa Erävalo har utvecklat workshopen BITCHCRAFT med Cullberg och på Iceland Art Academy, samt föreställningarna Bitch (2021) och Granddaughters (2022). Tillsammans med Erna Ómarsdóttir har Halla Ólafsdóttir skapat Romeo <3 Juliet (nominerad till DER FAUST priset 2019) för Iceland Dance Company och The Juliet Duet (2022).

Dela

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

andra föreställningar

RSVP

Sylph

Torsdag 4 maj, kl 19.00

Fill out the form below to RSVP for the workshop