När

Info

Var

WOODS
WOODS är en önskan om att skapa rötter i staden och att vända våra kroppar uppochner.

WOODS är en önskan om att skapa rötter i staden Det är ett performance som eftersträvar idén om den förgängliga och instabila kroppen, naturen, klimatet och gemensamma traditioner. I samarbete med frivilliga deltagare, som tillsammans står uppochner, inverterar kroppen rummet och ifrågasätter tiden. Hur länge kan kroppen stå emot? Hur länge kan skogen stå emot?

Längden på detta gemensamma performance varierar efter varje deltagares förmåga att stå på huvudet. Till slut faller varje kroppsträd till marken, ett efter ett. Där ligger de kvar tills den sista personen faller. Begreppen empati och solidaritet leder dramaturgin: ingen lämnar förrän den sista stått emot, vi lämnar ingen kvar ensam, vi stöttar varandra.

WOODS är ett konstnärligt rop på miljömedvetenhet. Forskning från den brasilianske dansaren, koreografen och regissören Clarice Lima tillsammans med Catarina Saraiva (Portugal), Nina Fajdiga (Slovenien) och Aline Bonamin (Brasilien) som förenar dans, liveuppträdande och bildkonst för att skapa unika och kraftfulla landskap i städerna.

De har skapat ett verk för eftertanke, där publiken kan dras till en plats men som också vill överraska åskådaren – de som passerar och som kanske stannar upp för en stund och ser på skogen.

Vill du vara med? Du kan läsa om hur du deltar i verket här.

WOODS presenteras i samarbete med Big Pulse Dance Alliance som en del av Perform Europe, ett projekt finansierat av Kreativa Europa.

Projektet startade i Brasilien 2009.

Dela

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

andra föreställningar

RSVP

WOODS

Maj 13, 2022 kl 13.00 & 15.00

Fill out the form below to RSVP for the workshop